VINGÅRDAR

Våra Vingårdar

Asset 10

Gabriel Pagin Fils

Tre generationer Pagin driver gården, belägen i den lilla byn Avenay Val D’Or i Champagne-distriket, sedan 1946. Avenay Val D’Or terroir är klassificerad ”Premier Cru” och ”Grand Cru”. Gården producerar endast champagne från egna druvor, på gårdens 23 hektar växer druvorna Pinot Noir, Chardonnay och Pinot Meunier.
Läs mer…

Domaine Jean Teiller

Vingården Domaine Jean Teiller är ett familjeföretag beläget i Menetou-Salon i Loiredalen och ingår  i ”Vigneron Indépendant de France” sedan 1955. Gården grundades 1950 av Léon Millet, men på markerna har odlats och producerats vin sedan år 1063.
Läs mer…

Domaine Alain Burguet

Alain Burguet anses vara en av de skickligaste och mest passionerade vinbönderna i området Gevery Chambertin, och en föregångare vad gäller ekologisk odling. Idag drivs egendomen av Alains söner Jean-Luc och Eric Burguet.
Läs mer..

Cuna di Federico Staderini

Federico Staderini driver sin vingård Santa Felicita nära den lilla byn Pratovecchio i Toscana. Gården är 3,5 hektar och ligger i bergsmiljö. Federico som är agronom och enolog (läran om vin och dess tillverkning ) är en sann eldsjäl som år 2000 förverkligade sin dröm om egen gård.
Läs mer…

Chateau Les Mesclances

Chateau les Mesclances, vackert beläget bland kullarna i soldränkta Côte de Provence. Gården ägs och drivs av paret Arnaud och Elisabeth de Villeneuve Bargemon. Vingården grundades 1802 och egendomen har funnits i släktens ägor sedan 1530, men på  markerna har odlats och producerats vin sedan antiken.
Läs mer…

Domaine Philippe Viret

Domaine Viret är en familjegendom i Rhonedalen som ägs och drivs av Alain och Philippe Viret. De har utvecklat en biodynamisk kulturmetod: ”cosmoculture®” som idag är ett internationellt kvalitetsmärke med målet att tillhandahålla bioenergilösningar till jordbrukare som arbetar…
Läs mer…